Projektet

PROJEKTET

 

Hensigten er at skabe liv i den lille autentiske kystfiskerby Lildstrand. Netop nu er byen truet af affolkning. Hawboerne (de lokale beboere) ønsker i stedet udvikling i samspil med områdets andre borgerforeninger og sommerhusejere ved at skabe liv og aktiviteter med afsæt i den storslåede natur.

 

Det sker ved at anskaffe og etablere et hus, som kan danne rammen om og facilitere kreative og rekreative aktiviteter i samspil med strand, hav, klitplantage og høj himmel.

 

Målet er, at KreativitetsHuset i Strandkanten er det kreative samlingspunkt for kunstnere/kunsthåndværkere (lokale som nationale), lokale beboere, naturfolk, turister og sommerhusejere.

 

Det handler om at tage naturen med ind i det kreative rum i respekt for naturen, det autentiske rekreative miljø og de værdier, som kendetegner Lildstrand.

 

Aktiviteterne vil inddrage materialer og bygge på inspiration hentet på standen, på klitheden, i klitplantagerne, i og ved havet, hvor lyset, luften og bølgernes evige brusen skaber et helt særligt rekreativt rum, stemning og ro.

Klitplantage og høj himmel.


Målet er, at KreativitetsHuset i Strandkanten er det kreative samlingspunkt for kunstnere/kunsthåndværkere (lokale som nationale), lokale beboere, naturfolk, turister og sommerhusejere. Det handler om at tage naturen med ind i det kreative rum i respekt for naturen, det autentiske rekreative miljø og de værdier, som kendetegner Lildstrand. Aktiviteterne vil inddrage materialer og bygge på inspiration hentet på standen, på klitheden, i klitplantagerne, i og ved havet, hvor lyset, luften og bølgernes evige brusen skaber et helt særligt rekreativt rum, stemning og ro.


Værkstederne, kursus- og foredragsfaciliteterne samt kunstnerbolig og værelser kan anvendes hele året. Husets kursuslokaler kan lejes eller lånes til kurser, foredrag, udstillinger og markeder indenfor kunst og kunsthåndværk samt rekreative formål. Succeskriteriet er samskabelse på tværs.


KreativitetsHuset i Strandkanten rammen om mødet mellem kunsten, mennesket og naturen. Formålet er at sætte Lildstrand på landkortet, skabe liv og tiltrække mennesker. Vi skaber KreativitetsHuset i Strandkanten som et åbent kreativt miljø og mødested, hvor kunstnere udfolder deres kunst i samspil med mennesker i alle aldre – sommerhusfolk, fastboende, natur-turister og kreative sjæle. Huset rummer åbne værksteder, kunstnerbolig/værelser og kursuslokale.